Vize Vatandaşlık » Vatandaşlık İşlemleri » Güney Kore Çifte Vatandaşlık Almak

Güney Kore Çifte Vatandaşlık Almak

Güney Kore Çifte Vatandaşlık

Güney Kore çifte vatandaşlık için en çok başvuru alan ülkelerden bir tanesidir.

Türkiye’nin kardeş ülkelerinden biri olan ve uzun süredir milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Güney Kore bugün için de aynı şekilde talep görmektedir.

Turistik amaçla gidip ziyaret edenler olduğu gibi oturma izni almayı düşünen, vatandaşlık başvurusunda bulunan kişiler de bir hayli fazladır.

Güney Kore vatandaşlık başvurusunu doğru şekilde yaptığınızda vatandaşlık almanız imkânsız değildir ancak önemli olan şartları karşılayabiliyor olmaktır.

Zorlu bir süreç olsa da vatandaşlık başvurusunu yapmak mümkündür. Bu noktada pek çok kişi çifte vatandaşlık hususunu da merak etmektedir çünkü hem kendi ülkesinin vatandaşı olmak isteyen hem de Güney Kore vatandaşlığını hayal eden kişiler bu soruyu öğrenmek istemektedir.

Güney Kore Çifte Vatandaşlık Veriyor mu?

Güney Kore çifte vatandaşlık konusunda en katı ülkelerden biridir. Çok kısa süre öncesine kadar çifte vatandaşlığa hiçbir şekilde onay vermeyen ülke, 2010 yılında yapılan görüşmeler neticesinde hızlıca onay almıştır. Bu tarih sonrasında Güney Kore vatandaşlığı için başvuru yapan kişilerin onay alması mümkün olmuştur.

Güney Kore bugün için çifte vatandaşlık başvurularını kabul eden ülkeler arasındadır.

İmzalanan karşılıklı anlaşmalar neticesinde Güney Kore vatandaşları da Türkiye için aynı şekilde başvuru yapabilme hakkına sahiptirler.

Güney Kore Çifte Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Çifte vatandaşlık nasıl alınır sorusunun ilk cevabı doğru başvurudur. Ülkeye çifte vatandaşlık için başvuruda bulunduğunuzda dikkatli olmalı ve prosedürleri sıkı şekilde takip etmelisiniz.

Çifte vatandaşlık şartlarının neler olduğunu bilmeli ve ona göre başvuruda bulunmalısınız. Öncelikle yetkili kurumdan randevu almalı ve görüşmeye gitmelisiniz.

Başvuru süreci yalnızca Türkiye’de aynı zamanda Güney Kore’de de gerçekleşen bir süreçtir. Bu açıdan her iki ülkede de yetkili kuruma gidip başvurunuzu yapmalı arkasından sizden istenen evrakları bir araya getirmelisiniz.

Evrakları toparlarken eksik ya da yanlış olmamasına özen göstermeli, kısa süre içerisinde toparlayarak teslim etmelisiniz. Bunun arkasından inceleme sürecini beklemeli ve onay ya da ret cevabınızı almalısınız.

Güney Kore Çifte Vatandaşlığı Kimlere Verilir?

Güney Kore vatandaşlık şartları ile çifte vatandaşlık şartları az çok birbirine benzemektedir ancak ufak tefek detaylar olduğu unutulmamalıdır. Bu detaylara dikkat edilmemesi halinde Güney Kore için çifte vatandaşlık başvurunuzun reddedilme ihtimali bir hayli yüksektir.

Kişi çifte vatandaşlık başvurusunda bulunurken öncelikle 2010 yılı baz alması gerektiğini unutmamalıdır.

Güney Kore çifte vatandaşlığı 2010 yılında kabul edildiği için 2010 yılından sonra şartları sağlayanlar çifte vatandaşlık için onay almaktadır. Bu detayla başvuruda bulunmak esastır aksi halde olumsuz yanıt verilmektedir.

Güney Kore Evlilikle Çifte Vatandaşlık Veriyor mu?

Evlilikle vatandaşlık veren ülkeler arasında Güney Kore de yer almaktadır ancak çifte vatandaşlık konusu bu durumdan biraz farklıdır.

Çifte vatandaşlık söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki evliliğin 2010 yılından sonra gerçekleşmiş olmasıdır.

Güney Kore vatandaşı olan biriyle evlendiğinizde tarih 2010 sonrası ise bu durumda çifte vatandaşlık başvurusunda bulunmanıza izin verilmektedir.

Çifte vatandaşlık için evliliğin gerçek olması da çok büyük önem taşımaktadır.

Güney Kore genel olarak evlilik konusunda katı kurallara sahiptir. Yalnızca vatandaşlık almak için evlilik yapılması halinde durum tam tersine döndürülebilmektedir.

Güney Kore’de Üstün Hizmet Yoluyla Çifte Vatandaşlık

Türkiye çifte vatandaşlık konusunda Güney Kore ile anlaştıktan sonra pek çok kimse bu konuda başvuru yapmıştır ancak şartları olan bir durum olduğu için çifte vatandaşlık almak tahmin edildiği kadar kolay olmamıştır.

Çifte vatandaşlık için başvuru yapmayı düşünen kişiler üstün hizmet yolunu da deneyebilirler.

Ülke ve ülke vatandaşları için hizmet etme, olağanüstü bir durumda üstün bir performans gösterme durumunda herhangi bir aksilik ya da sorun çıkarmadan çifte vatandaşlık verildiği görülmektedir.

En kolay çifte vatandaşlık veren ülkelerden biri olmasa da Güney Kore’den çifte vatandaşlık almak üstün hizmet yoluyla mümkün olabilmektedir.

Kan Bağıyla Güney Kore Çifte Vatandaşlığı Alınır mı?

Kan bağıyla vatandaşlık birçok kişinin vatandaşlık almasını sağlayan noktalardan bir tanesidir.

Kan bağı aracılığıyla vatandaşlık düşünüyorsanız bu durumda bu durumu kanıtlamanız gerekmektedir.

Annesi ya da babasından ikisi de Güney Kore vatandaşı olan çocuklar doğduklarında doğrudan vatandaş olarak alınırlar. Bunun yerine aile çocuğunu yurt dışında dünyaya getirmiş ise bu durumda çifte vatandaşlık hakkı tanınmaktadır.

Çocuk henüz bebekken doğum ve aile bağı kanıtlandığında çifte vatandaşlık başvurusuna onay verilebilmektedir.

Geç kalınması halinde ise hiçbir şekilde vatandaşlık başvurusunda bulunulması mümkün olmamaktadır.

Kaç Yaşında Olanlar Güney Kore Çifte Vatandaşlığı Alabilir?

Çifte vatandaşlık veren ülkeler 2018 yılında araştırılmış ve aralarına Güney Kore de katılmıştır. Bu süreçte temel şartları karşılamak esas olduğu için başvuru yapan kişiler öncelikle hangi şartı karşıladıklarına dikkat etmek istemiştir.

Güney Kore çifte vatandaşlık başvurusu için tercih edilebilecek bir başka alternatif ise 65 yaş üzeri olmaktır.

65 yaş ve üzerinde olan kişiler Güney Kore çifte vatandaşlığı için başvuru hakkına sahip olmakta, başvuru sürecinde de öncelikli olarak kabul edilmektedir.

Güney Kore Çifte Vatandaşlık Başvurusu Nereye Yapılır?

Güney Kore vatandaşlık veriyor mu sorusundan sonra en sık sorulan soru çifte vatandaşlıkla ilgili olmaktadır.

Çifte vatandaşlık verildiğini öğrenen ve şartları karşılayan pek çok kişi başvuru sürecinde kurum hatası yapmaktadır.

Çifte vatandaşlık için kendi ülkenize durumu bildirmelisiniz ancak Güney Kore için öncelikle Kore’ye gitmelisiniz. İstanbul ya da Ankara’dan Güney Kore çifte vatandaşlığı için başvuru yapılması mümkün değildir.

Kişi, çifte vatandaşlık için gidip göçmenlik bürosuna başvuru yapmak durumundadır.

Başvurusunu yaptıktan sonra onay alması halinde Türkiye’ye durumu bildirim gerekli prosedürleri burada da tamamlamalıdır.

Güney Kore Çifte Vatandaşlık Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • Güney Kore çifte vatandaşlığı için öncelikle hangi şartı sağlıyorsanız o durumu kanıtlayan evrakları bir araya getirmelisiniz. Evlilik belgesi, yaş dokümanı, üstün hizmet belgesi gibi belgeler elinizin altında olmalıdır.
  • Kendinize bakabilecek fiziksel ve ruhsal sağlığınızın yerine olduğunu gösteren belgeler de dosyada yer almalıdır.
  • Sabıka kaydı da istenen belgelerdendir.
  • Güney Kore çifte vatandaşlığı için pasaport, kimlik, en geç 3 ay önce çekilmiş biometrik fotoğraf da mutlaka teslim edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır.
  • İstenen evraklardan bir diğeri ise banka dokümanıdır. Ayrıca üzerinize kayıtlı mal ya da taşınmaz varsa onları da göstermeniz yararınıza olacaktır.

Güney Kore Çifte Vatandaşlıkta Mülakat Var mı?

Güney Kore çifte vatandaşlığını alacak olan kişi mutlaka mülakata alınmaktadır. Bu durum her ne kadar iş görüşmesi gibi düşünülse de aslında öyle değildir.

Daha çok bir sohbet havasında kendinizi ne kadar izah edebildiğiniz test edilmektedir. Dolayısıyla dil hususu vatandaşlık başvurunuzun onaylanmasına etki etmektedir.

Kendini anlatamayan kişinin ülke vatandaşlığını alabilmesine pek olanak yoktur. Aynı şekilde tarih ve kültür birikimi de bazı sorularla test edilmektedir.

Güney Kore tarihine az çok hâkimseniz, kültürel değerleri hakkında fikir sahibiyseniz mülakattan olumlu sonuç alabilirsiniz. Birçok kişi hazır hissettiğinde rahatlıkla geçebilmektedir.

“Güney Kore Çifte Vatandaşlık Almak” hakkında 4 yorum

  1. Test için, koreliler`in genel tarih soru başlıklarını biliyor musunuz. biliyorsanız cevaplayın lütfen.

  2. Güney Kore çifte vatandaşlığı almak için girilen mülakatta sorulan sorular zor mu oluyor? Kültürüne oldukça hakim olmama rağmen yine de biraz çekiniyorum.

  3. Eşim Güney Kore vatandaşı olduğu için başvuruda bulundum. Bir kaç şey söylemek istiyorum. Öncelikle sakın formalite evlilik yapmaya kalkmayın. Çünkü detaylı şekilde inceleniyor. Gerçek bir evlilik hayatı yaşıyor musunuz yoksa sırf oranın vatandaşlığını alabilmek için mi böyle bir evlilik yaptınız diyerek her türlü incelemeyi başlatıyorlar. Mülakat konusunda stres yapmanıza gerek yok. Ben kendi açımdan söylüyorum evlilik yoluyla başvurduğum için. Diğer başvuruların mülakat konusunda bir bilgim yok ama çok farklı olacağını düşünmüyorum. Herkese başarılar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir