Vize Vatandaşlık » Vize İşlemleri » Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır?

Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır?

Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır?

Karadağ oturma izni nasıl alınır sorusu bu bölgede ikamet etmek isteyenlerce merak edilmektedir.

Karadağ’ın AB bağlantısının olması pek çok kişinin Avrupa’da oturma hayalinin gerçekleşmesi manasına gelmektedir. Bu bakımdan tercih edilen ülkeler arasında Karadağ da yer almaktadır.

Karadağ her ne kadar küçük bir ülke olarak kabul edilse de yaşam kalitesi bir hayli iyi durumdadır. Bu açıdan Karadağ’a gidip yerleşen yabancı kişi sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve aynı zamanda Karadağ oturma izni ile Karadağ’da ikamet eden birçok kişi olduğu bilinmektedir. Bu bakımdan Karadağ oldukça popüler bir ülkedir.

Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır?

Karadağ oturma izni şartları gereği birtakım kurallar ile belirlenmiştir. Kişi, oturma izni ile hareket ederek ülkede dilediği gibi kalabilme şansına sahiptir. Bu noktada Karadağ’ın eleyici bir sistemi olduğu da unutulmamalıdır.

Ülkeye giriş çıkış yapmak çok kolay olmadığı gibi çalışma izni almak da oturma izni almak da çok basit değildir.

Karadağ oturum izni almak için ülkenin yetkili kurumuna başvuruda bulunmalı, gerekli şartları yerine getirdiğinizi göstermelisiniz.

Sizden istenen evrakları bir araya getirdikten sonra başvurunuzu başlatmalısınız.

Kısa süre içerisinde incelenen başvuru, oturma iznine uygun bulunursa onay verilebilmektedir. Uygun bulunmaması halinde hiçbir şekilde izin verilmemektedir.

Karadağ oturma izni kişileri herhangi bir şekilde zor durumda bırakmadan ülkede ikamet etme şansı tanımaktadır. Bu bakımdan başvuru yapıp onay alanlar kolaylıkla hayatlarını sürdürebilmektedir.

Karadağ Kısa Süreli Oturma İzni Verir mi?

Karadağ kısa süreli oturma izni ülke genelinde yabancılar tarafından en çok talep gören oturma iznidir.

Kısa süreli oturma izni çoğu zaman ülkeye gelip çalışmayı denemek isteyenlere sunulmaktadır.

Kişi ülkede bir süre kaldıktan sonra devamlı kalmak isterse bu durumda kalıcı oturma izni hakkı elde edebilmektedir.

Karadağ Oturum Vizesi Şartları, Süresi, Ücreti ve Başvurusu

Karadağ Oturum Vizesi Şartları, Süresi, Ücreti ve Başvurusu

Kısa süreli oturma izni daha çok ilk gelişler için tercih edilmektedir. Henüz yeni iş bulmuş neyi nasıl yapacağını bilmeyenler için Karadağ kısa süreli oturma izni almak daha sağlıklı olmaktadır.

Nitelik kısa süreli oturma süresini doldurmayan kişilere kalıcı oturma izni verilmemektedir.

Karadağ Kısa Süreli Oturma İzni Kaç Gündür?

Montenegro oturma izni ekşi sözlükte de sıklıkla konuşulan konulardan bir tanesidir.

Avrupa’ya açılan bir kapı olarak değerlendirilen Karadağ birçok kişi tarafından kısa süreli oturum talebi almaktadır. Bu süreyi aşabilen kişiler için ülke daha uzun süreli kalıcı izni verebilmektedir.

Karadağ kısa süreli oturum izni için kişilere tanınan süre 1 yıldır.

12 ay içerisinde ülkede ikamet etme şansı elde eden kişiler belli şartları yerine getirmeleri halinde daha uzun süre kalma hakkı elde edebilmektedirler.

Kısa süreli oturma izni ile birlikte Karadağ çalışma izni de alınması gerekmektedir.

Karadağ Kalıcı Oturma İzni Veriyor mu?

Montenegro oturma ve çalışma izni dendiği zaman akla ilk olarak kısa süreli oturma izni gelmektedir. Ne var ki bir süre kısa süreli oturma izninin ardından talep edilmesi halinde kalıcı oturma izni de verilebilmektedir.

Kişilerin kalıcı oturma izni başvurusunda bulunabilmesi için yapmaları gereken ilk iş 5 yıllık kısa süreli oturma izninin süresini doldurmaktır.

12 aylık oturma izninin en az 10 ila 11 ayını Karadağ sınırları içerisinde geçiren kişilerin 5. yılın sonunda oturma izni başvurusunda bulunmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Karadağ kalıcı oturma izni almak için süreyi doldurmak ve bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bunun dışında evrak teslim sürecinde de herhangi bir sorun yaşanmadığından emin olmanız önemlidir.

Karadağ Kalıcı Oturma İzni İçin Yatırım Yardımcı Olur mu?

Karadağ oturum vatandaşlık gibi konular belli başlı kurallar içerisinde gerçekleşmektedir. Kişinin oturma iznini alabilmesi için en kolay adımı yatırımla yapabildiği görülmektedir.

Süreci kolaylaştırmak diğer yandan çalışabileceğiniz bir iş sahası meydana getirmek isterseniz kalıcı oturma izni için yatırım yapabilirsiniz.

Alacağınız gayrimenkulün konut olması halinde kalıcı oturma izni için başvuruda bulunabilirsiniz.

Sizinle beraber aileniz ve 18 yaşından küçük çocuğunuz da ikamet etme şansına sahip olabilir. Bu noktada kısa süreli oturma izninizi tamamlama şartı olduğunu da aklınızda bulundurmalısınız.

Karadağ’da herhangi bir alt limit belirleme şartı bulunmamaktadır. Dolayısıyla yatırımınızın milyon dolarla dâhilinde olmasına gerek yoktur.

Karadağ Oturma İzni Süresi Yenilenir mi?

Karadağ şirket kurma maliyeti, yaşam maliyeti gibi başlıklar birçok kişinin tedirgin olmasına neden olabilmektedir çünkü tüm bunlara ilaveten bir de oturum izninin yenilenmesi süreci bulunmaktadır.

Oturma izni aldıktan sonra herhangi bir masraf yapmadan dilediğiniz gibi yerleşmenize izin verilmemektedir. Kişi, oturma izni süresi dolduğunda yenilemek mecburiyetindedir.

Karadağ oturma izni süresi her yıl yenilenmek durumundadır. Yılın 11 ayı sona erdiğinde yeni yıla girmeden oturma izni yenilenmeli ve ücreti ne ise yatırılmalıdır.

5. yıl dolduktan sonra her yıl yenileme işlemine son verilmektedir. Bu bakımdan kalıcı oturma izninin avantajlı olduğunu söylemek mümkündür.

Karadağ Oturma İzni İçin Şartlar

Karadağ oturma izni veriyor mu, sorusunun cevabı evettir. Bu izni verirken birtakım şartlar öne sürmesi ve bu şartların yerine getirilmesi ise son derece önemlidir.

Karadağ oturma izni için aranan en temel ve kolay şart yatırımdır. Kişi şirket açar ya da gayrimenkul alırsa bu durumda oturma izni konusunda herhangi bir sıkıntısı olmayacaktır.

Oturma izni için aranan bir başka şart sabıkadır. Sabıka kaydı temiz olan kişilerin başvuru hakkı bulunurken; herhangi bir suç nedeniyle hüküm giymiş olan kişilerin onay alması mümkün olmamaktadır. Bununla birlikte kişinin 18 yaşından büyük olması da temel şartlar arasında yer almaktadır.

Karadağ Oturma İzni İçin Hangi Belgeler Gerekir?

Karadağ oturma izni çalışma izni gibi konular başvurunun doğru şekilde yapılmasına bağlı olarak ilerlemektedir.

Kişinin başvuru sürecinde herhangi bir sıkıntı olmaması adına evraklarını da doğru şekilde teslim etmesi gerekmektedir.

Karadağ oturma izni için teslim edilmesi gereken belgelerin başında kimlik fotokopisi ve pasaport gelmektedir. Bunun dışında evlilik cüzdanı ve çalışan kişinin son 3 ayın dokümanı gerekmektedir. Bunların yanı sıra kişi şirket açacaksa pasaportun noter tasdikli sureti ve de kaymakamlıktan apostillenmesi önemlidir.

Şirket evrakları ve bunun yanında kişinin diplomasının fotokopisi de istenen belgeler arasında yer almaktadır.

Sabıka kaydı, fotoğraf ve sağlık raporu da Karadağ oturma izni için istenen temel belgeler arasında yer almaktadır.

Karadağ Oturma İzni Başvurusu Ne Zaman Belli Olur?

Karadağ oturma izni için başvurusunu yapan kişiler sürecin çok da uzun süremediğini iyi bilmeliler.

Randevu alıp görülmeye gittikten sonra başvuru formunu ve dilekçesini doldurmak gerekmektedir. Bunun arkasından evrakları teslim etmeniz beklenmektedir.

Sonrasında inceleme süreci başlatılacak ve Karadağ oturma izni için size dair tüm belgeler gözden geçirilecektir.

Başvurunuzun neticelenmesi 7 iş günü sürmektedir. 7 iş günü sonunda olumlu ya da ret cevabı almanız mümkündür.

Karadağ Oturma İzni Başvurusu Vekâletle Yapılır mı?

Karadağ oturma izni için başvuru yapmayı düşünen ancak kendi gelemeyen kişiler bu alanda hizmet veren firmaları tercih edebilir.

Güvenilir bulduğunuz herhangi bir firmaya başvuru yapabilir arkasından tüm evraklarla, süreçle onların ilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Bu süreçte vekâlet verdiğiniz için oturma izni başvurusunu yapan da süreci doğru şekilde yöneten de onlar olacaktır. Size yalnızca sonucu beklemek kalacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir