Slovenya vizesi, Slovenya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaportuna sahip herkesin alması gereken bir vizedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup hizmet pasaportuna, diplomatik pasaporta ve hususi pasaporta sahip kişilerin ise Slovenya’ya 90 günü aşmayacak şekilde yaptıkları seyahatlerde vize almalarına gerek yoktur.
Slovenya, Schengen bölgesinde bulunan ülkelerden biri olduğu için alınması gereken vize türü Schengen vizesidir. Schengen vizesine sahip olan kişi sadece Slovenya’ya değil, Schengen bölgesinde bulunan tüm ülkelere geçici bir süre seyahat edebilme hakkına sahiptir.
Sayfa İçerisindekiler
Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?
Slovenya vize başvurusu için Ankara veya İstanbul’da bulunan Slovenya Konsolosluğu’nda bireysel işlemler yapılır. İstenen belgeler, Slovenya vize başvuru formuyla birlikte eksiksiz bir şekilde doldurularak konsolosluğa teslim edilir. Slovenya vizesi için gerekli evraklar;
- Önlü arkalı kimlik fotokopisiyle 2 adet güncel biometrik fotoğraf,
- Schengen vizesi başvuru formu,
- Slovenya seyahat tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunan ve 2 sayfası boş bir pasaport,
- Slovenya’ya edilen seyahatin amacının akıcı bir üslupla dile getirildiği Schengen vize talep dilekçesi,
- Slovenya’dan dönüş sürecinde kişinin vatandaşı olduğu ülkede ikamet edecek yeri bulunduğuna dair kanıtlı belge,
- Slovenya’ya seyahat edecek kişinin belirli bir finansal kaynağa sahip olduğunu gösteren kanıt niteliğinde belge istenir.
Slovenya Schengen vize başvurusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, Slovenya Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz bir şekilde doldurulup belirlenen süre içerisinde teslim edilmesi gerektiğidir.
Yanlış doldurulduğu tespit eden belgelerin sonucunda belirli yaptırımlar uygulanmakta olup vize başvurusu kabul edilmemektedir.
Slovenya Vize Başvuru Formu
Slovenya Schengen vize başvuru formu, vize başvurusu esnasında eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması gereken en önemli evraktır. Slovenya Schengen vize başvuru formunda istenen bilgiler; ad-soyad, uyruk, cinsiyet, doğum tarihi ve yeri, medeni durum, pasaporta dair bilgiler, ev adresi ve telefon numarası, seyahat amacı, seyahat edilmesi talep edilen Schengen ülkesi gibi kişisel bilgilerdir.
Slovenya Schengen vizesi başvuru formu Türkçe, Slovence, İngilizce veya Ukraynaca doldurulabilmektedir. Eksiksiz bir şekilde doldurulan vize başvuru formu, Ankara veya İstanbul Konsolosluklarına teslim edilir.
Slovenya Schengen vize başvuru formunda doldurulması talep edilen bilgilerin tamamının doğru ve biometrik fotoğrafın güncel olduğuna dikkat edilmelidir. Ayrıca, Slovenya vize başvuru evraklarında yanlış veya eksiklik tespit edilirse Slovenya Schengen vize başvuru talebi kabul edilmeyecektir.
Slovenya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?
Slovenya turist vizesi, ülkeye turistlik amaçla seyahat etmek isteyen kişilerin talep etmesi gereken vize türüdür.
Slovenya turistik vizesinde pasaport, Schengen vize başvuru formu gibi temel belgelerle birlikte birtakım farklı formlar da istenmektedir. Slovenya turistik vize belgeleri arasında;
- Slovenya’ya seyahat edecek kişinin son 3 ayda temin ettiği maaş çizelgesi,
- Schengen ülkelerine ziyaret edecek kişilerden istenen seyahat sağlık sigortası,
- Schengen bölgesine seyahat edecek kişinin çalıştığı şirketin Slovenya Konsolosluğu’na hitaben yazdığı seyahat onay mektubu,
- Son 3 ayın banka hesap dökümleri,
- Slovenya sınırları içerisinde kişinin kısa süreli ikamet edeceği yerin rezervasyon bilgileriyle seyahatten önce alınan uçak bileti bilgileri gibi formlar talep edilmektedir.
Slovenya Ticari Vize Nasıl Alınır?
Slovenya ticari vizesi, Slovenya’da kısa süreli iş toplantılar, konferans ve seminerler ve o bölgede iş kurmak isteyen kişiler için alınması gereken vize türüdür. Slovenya çalışma vizesi için, Slovenya Schengen vize başvurusu sırasında istenen standart evrakların yanı sıra çalışma izninin doğurduğu belgeler de bulunmaktadır:
- Slovenya seyahati boyunca devam edecek şekilde ayarlanan seyahat sağlık sigortası,
- Sosyal Güvenlik Kurumu’nda bulunan ve son 3 ayı barındıran hizmet dökümü,
- Schengen bölgesine seyahat etme talebinde bulunan kişinin son 3 ayını içeren bir maaş çizelgesi,
- Slovenya’ya seyahat edecek kişinin şirketi tarafından antetli kâğıt üzerinde hazırlanmış izin dilekçesi,
- Slovenya’ya seyahat edecek kişinin çalıştığı şirkete dair evraklar,
- Sosyal Güvenlik Kurumu’nca veya şirket sahibi tarafından verilen, Slovenya’ya seyahatte bulunacak kişinin işe girişini gösteren belge.
Slovenya Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?
Slovenya Schengen aile vizesi, o bölgede akrabası, ailesi veya yakını bulunan kişilerin Schengen ülkelerine seyahat edebilmek için alması gereken vize türüdür.
Slovenya Schengen aile vizesi alabilmek için, standart vize evraklarının yanı sıra aile ziyareti vizesi için gerekli birtakım evrakların da teslim edilmesi gerekir:
- Schengen ülkelerine seyahat etmek isteyen kişinin, seyahat süresinin tamamını kapsayan seyahat sağlık sigortası,
- Slovenya’ya seyahat edecek kişinin finansal durumunun yeterliliğini gösteren belgeler ( Son 3 ay içerisindeki maaş çizelgesi ile banka hesabının 3 aylık geçmişi),
- Slovenya’da ikamet eden akraba, aile veya yakın arkadaş tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış olan davetiye,
- Slovenya’da ikamet eden yakınlar tarafından, o bölgeye seyahat edecek olan kişiye temin edilmiş kalınacak yeri gösteren belge,
- Slovenya’da ikamet eden kişinin seyahat edecek kişinin yakını olduğuna dair kanıt niteliğindeki belge.
Slovenya Vize Ücretleri Ne Kadar?
Slovenya vize başvuru ücreti, o bölgeye seyahat etme talebinde bulunan kişinin yaşına ve alacağı vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir.
Ülkemizde, Slovenya Konsolosluğu tarafından talep edilen standart vize ücreti 80 Euro’dur. 0-6 yaş arası vize ücreti ödemezken 6-12 yaş arası kişilerin ödemesi gereken vize ücreti 40 Euro’dur.
Slovenya vize başvuru sonuçları 2 iş günü içerisinde sonuçlanmakta olup seyahat edilecek tarihten bir ay önce vize başvurusu yapılmalıdır.