Vize Vatandaşlık » Vize İşlemleri » Danimarka Oturma İzni Nasıl Alınır?

Danimarka Oturma İzni Nasıl Alınır?

Danimarka Oturma İzni Nasıl Alınır?

Danimarka oturma izni nasıl alınır, oturma izni almak için nasıl bir yol izlenmeli soruları sık sık sorulmaktadır. Danimarka’da oturma izni alabilmek için belli bir prosedür yolu oluşturmak gerekmektedir. Tüm prosedürleri yerine getirdikten sonra oturma izni almanız çok da zor olmayacaktır.

Özellikle öğrenciler ve çalışmak isteyenler tarafından göç kabul eden Danimarka, doğru şekilde başvuru yapanların oturum izinlerini kabul etmektedir.

Sürekli izinlerin yanı sıra daimi oturma izni için başvuru yapan binlerce kişi de bulunmaktadır. Gerek çalışmak gerekse eğitim görmek için ülkeye gelmek istediğinizde bir süre öncesinden oturma izni başvurularını başlatmanızın faydası vardır.

İlginizi Çekebilir: Danimarka Vatandaşlığı Almak

Danimarka Oturma İzni Nasıl Alınır?

Danimarka göçmen alıyor haberleri yayılmaya başlandıktan sonra birçok kişi ülkeye göç etmeyi düşünmüştür. Bu fikri gerçekleştirmek için yapılması gereken ilk işlem, gerekli yasal kuruma başvuruda bulunmaktır.

Hangi oturma seçeneğini tercih ediyorsanız bunun için başvuruda bulunmak istediğinizi dile getirmelisiniz. Bundan hemen sonra kurum size teslim etmeniz gereken evrakları söyleyecektir.

Teslim edilmesi gereken evrakları derleyip sunduktan sonra bir süre inceleme gerçekleştirilecek ve oturma izni için onay alıp almadığınız tarafınıza bildirilecektir. Danimarka’da çalışmak istiyorum, burada eğitim alacağım diyen herkesin izlemesi gereken prosedür bu şekilde gerçekleşmektedir.

Danimarka Aile Birleşimi Oturma İzni 

Danimarka’da oturma izni alabilmek için tercih edilen yöntemlerden bir tanesi de aile birleşimidir. Aile birleşimi yoluyla hem kendiniz için hem de eşiniz için uzun soluklu oturma izni çıkarabilirsiniz. Bunun için Danimarka vatandaşı olan herhangi biriyle evlilik gerçekleştirmeniz de işlemleri kolaylaştırabilmektedir.

Danimarka evlilik vizesi şartları bulunduran bu işlem, kişinin uzun süre ülkede kalıp çalışmasını, ailesine bakmasını sağlamaktadır. Türkiye’den Danimarka’ya giden ve bir süre sonra burada vatandaşlık hayali kuran pek çok kişi, aile birleşimi yoluyla oturma izni almaktadır.

Danimarka Akraba Yanında Oturma İzni

Danimarka aile birleşimi şartları olan bir süreçtir. Bu süreç içinde yalnızca evliliği kapsamaz aynı zamanda akrabaları da kapsar.

Danimarka’da akrabası olan biriyseniz bu akrabalarınızla beraber yaşamanız hiç de zor değildir. Bunun yerine başvurunuzu yapıp aile birleşimi şartlarını sağlayarak siz de oturma izni çıkarabilirsiniz.

Aile birleşimi kapsamında olan akraba yanına yerleşme durumu aynı zamanda çalışma zorunluluğu da taşımaktadır. Kişinin çalışmaya başlaması ve kendine, ailesine bakabilecek durumda olması oldukça önemlidir. Bu sayede evraklarını teslim ettiğinde oturma izni için başvurusu onay alabilecektir.

Danimarka Aile Birleşimi Oturma İzni Süresi Ne Kadar?

Danimarka aile birleşimi 2018 yılında da diğer yıllarda olduğu gibi süreli uygulanmaktadır. Sonraki yıllar için yapılan düzenlemeler de oturma izninin süreli olduğu alanlardan bir tanesidir.

Aile birleşimi ile Danimarka oturma izni almak isteyen kişiler bu izni aldıktan sonra en fazla 1 yıl ülkede kalabilmektedirler. 1 yıl içerisinde ülke düzenini bozacak herhangi bir vakaya karışmaları ya da suç işlemeleri oturma izinlerinin devre dışı bırakılması anlamına gelmektedir.

Oturma izni süresi 1 yıldır ancak herhangi bir anormallik olmaz ise sürenin uzatılması da mümkün olabilmektedir. Süre uzatmak isteyen kişiler yalnızca başvuru yaptıklarında bu istediklerine ulaşabilirler.

Danimarka Oturum Vizesi için Gerekli Belgeler - Şartlar- Ücreti ve Süresi

Danimarka Oturum Vizesi için Gerekli Belgeler – Şartlar- Ücreti ve Süresi

Eğitim İçin Oturma İzni Nasıl Alınır?

Danimarka evlilik vizesi, aile birleşimi oturma izni gibi konuların dışında eğitim için de tercih edilen bir ülkedir. Eğitiminizi almak için Danimarka’ya gitmek isterseniz bu durumda eğitim için oturma iznine başvuru yapmanız gerekmektedir.

Eğitim için başvuru yapılması halinde lise, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin Danimarka’da alınmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

3 aydan daha uzun süre eğitim almayı planlayan herkesin eğitim oturma izni için başvuruda bulunması zorunludur. Bu sayede herhangi bir sıkıntı yaşamadan eğitim süresi son bulana kadar oturma izni alınmış olacak ve kişi kolayca eğitimini tamamlayacaktır.

Eğitim İçin Oturma İzni Kategorileri

Danimarka’da eğitim almak isteyen kişiler belli kategoriler üzerinden başvuru yapabilme hakkına sahiptirler. Bu kategorilerden en çok tercih edilenleri yüksek öğretim programlarıdır. Üniversite ve sonrası için Danimarka’yı düşünüyorsanız oturma izni başvurunuzu rahatlıkla yapabilirsiniz.

Eğitim sürecinde tercih edilen bir başka kategori temel ve gençlik çalışma programlarıdır. Bu programlar kapsamında eğitim almak isteyen öğrenciler sorunsuz şekilde oturma izni alabilmektedirler.

Son kategori ise halk liseleridir. Halk liselerinde lise düzeyine gelmiş olan öğrenciler ders almaktadır.

Danimarka’da Eğitim İçin Oturma İzni Almanın Şartları

Danimarka’da oturma izni şartları, başvuru yapılan konuya göre değişkenlik göstermektedir. Eğitim için başvuru yapan biri ile aile birleşimi için başvuru yapan biri aynı niteliklere sahip değildir. Dolayısıyla aranan şartlar da farklılık göstermektedir.

Eğitim için oturma izni almak isteyen kişiler her şeyden önce dil sınavını geçmek zorundadır. 3 aşamalı olan dil sınavında kişinin kendini ifade edebilmesi, yazabilmesi büyük bir önem taşımaktadır.

Yüksek öğretim alanında eğitim alacak olan öğrenciler, oturma izni alabilmek için davet mektubu almalıdır. Mektup alınması halinde onay verilmesi çok daha kolay olmaktadır.

Danimarka’da Sürekli Oturma İzni Nasıl Alınır?

Danimarka sürekli oturum izni veren ülkelerden bir tanesidir. Bunun için bazı şartları karşılıyor olmanızı istemektedir. En az 5 yıldır.

Danimarka sınırları içerisinde ikamet ediyorsanız daimi oturma iznini almanız oldukça kolaydır. Bu şartı sağlayan kişilerin 18 yaşından büyük kişiler olması da aranan bir başka şart olarak bilinmektedir.

Danimarka’da sürekli oturma izni için başvuru yaptığınızda sizden mülakat görüşmesi talep edilebilmektedir. Bu görüşmenin temel amacı dili ne kadar kullanabildiğinizi görmektir. Ayrıca ülkeye ne kadar bağlı olduğunu anlamak için de görüşme yapılma kararı alınmaktadır.

Danimarka Sürekli Oturma İzni İçin Aranan Şartlar

  • Danimarka sürekli oturma izni için belli başlı kriterler aramaktadır. Bu kriterlerden ilki sabıka kaydınızın olmamasıdır. Herhangi bir suç nedeniyle hüküm giymeniz halinde oturma izni alabilmeniz mümkün değildir.
  • Gecikmiş kamu borcunuzun olmaması da sürekli oturum için aranan şartlar arasında yer almaktadır.
  • Sürekli oturum için başvuruda bulunan bir kişi son 3 yıl içerisinde herhangi bir sosyal yardım almamış olmalıdır. Sosyal yardım almış olan kişiler, oturum iznine onay alamamaktadır.
  • Sürekli oturum iznini alabilmek isteyen kişiler, Danca dil testi 1’i vermiş olmak zorundadır.
  • Sürekli oturma izni için geçici oturma izninizin halen aktif olarak devrede olması gerekmektedir. Bu şekilde Danimarka’da ikamet sürenizi doldurmuş olmanız büyük bir önem arz etmektedir.
  • Daimi oturma izni başvurusu yapan kişinin aynı zamanda ülke içinde aktif olarak çalışıyor ya da okuyor olması gerekmektedir.

Danimarka Oturma İzni Kaç Günde Onaylanır?

Kendi ülkenizin dışında farklı bir ülkede eğitim almak ya da çalışmak isterseniz Danimarka doğru bir tercih olacaktır. Başvurularınızı doğru şekilde yaptığınızda oturma izninizi almanız da çok uzun sürmeyecektir. Dolayısıyla başvurulara olumlu yanıt almak birçok ülkeye göre çok daha kolay olmaktadır.

Danimarka oturma izni için başvuru yapan kişilerin en geç 10 iş gününde oturma izni onayı alıp almadıkları belli olmaktadır.

Reddedilmesi durumunda mail ya da diğer iletişim araçları yoluyla size ulaşılmakta ve başvurunuzun reddedildiği bildirilmektedir. Bununla beraber onay almanız halinde de kolayca süreci takip edebilmeniz sağlanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir